Orkiszowe racuchy z Jabłkami (wegańskie)

Składniki na ok. 11 racuchów:

  • 200 ml mleka sojowego
  • 1 łyżka octu jabłkowego (ok. 15 ml)
  • 1 łyżka cukru (15 g)
  • szczypta cynamonu
  • szczypta wanilii
  • 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia (lub 0,5 łyżeczki sody i 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej)
  • 150g mąki orkiszowej
  • 2 jabłka
  • oliwa/olej do smażenia

Wykonanie:

  1. W blenderze połącz mleko z octem.
  2. Dodaj pozostałe składniki (poza jabłkami i olejem) i zblenduj na gładką masę.
  3. Jabłka obierz ze skórki i pokrój w kostkę.
  4. W misce połącz pokrojone jabłka z masą.
  5. Racuchy smaż na rozgrzanej patelni na oleju/ oliwie z dwóch stron do uzyskania złotego koloru :).
  6. Najlepiej smakują z cukrem pudrem, dobrym dżemem lub z syropem klonowym :).
  7. Jeśli skorzystacie z przepisu to koniecznie wrzućcie zdjęcia Waszych racuszków na Instagrama i oznaczcie mnie na zdjęciu. Będzie mi bardzo miło!.

Published by

Roślinnie nasycona

Z zawodu jestem muzykiem. Muzyka jest moją największą pasją. Jako rytmiczka na co dzień pracuję z dziećmi, oraz dorosłymi. Moją drugą pasją jest gotowanie. Wolne chwile uwielbiam spędzać w kuchni przygotowując pyszne, roślinne dania dla moich najbliższych. Na blogu oraz na moim koncie na Instagramie chcę pokazać, że kuchnia roślinna jest zdrowa, pełna wartości odżywczych, a przede wszystkim pyszna! Zapraszam serdecznie :)

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s

Blog na WordPress.com.
%d blogerów lubi to: