pasta ze słonecznika z ogórkiem kiszonym i koperkiem

Dzisiaj mam dla Was prosty i szybki przepis na pyszną pastę kanapkową. Wystarczy, że wieczorem namoczycie szklankę pestek słonecznika a rano zblednujecie wszystkie składniki!


Składniki:

  • 1 szklanka* pestek słonecznika (namoczonych przez noc)
  • pół szklanki ogórków kiszonych pokrojonych w kostkę (2 średniej wielkości)
  • 1 pęczek koperku
  • 2 spore ząbki czosnku
  • pół cytryny
  • sól, pieprz

*moja szklanka ma pojemność 300 ml.

Wykonanie:

  1. Szklankę pestek słonecznika zalej wodą i zostaw na noc.
  2. W naczyniu blendera zmiksuj wszystkie składniki.
  3. Dopraw do smaku solą i pieprzem
  4. Gotowe! 🙂

fullsizeoutput_14d

Published by

Roślinnie nasycona

Z zawodu jestem muzykiem. Muzyka jest moją największą pasją. Jako rytmiczka na co dzień pracuję z dziećmi, oraz dorosłymi. Moją drugą pasją jest gotowanie. Wolne chwile uwielbiam spędzać w kuchni przygotowując pyszne, roślinne dania dla moich najbliższych. Na blogu oraz na moim koncie na Instagramie chcę pokazać, że kuchnia roślinna jest zdrowa, pełna wartości odżywczych, a przede wszystkim pyszna! Zapraszam serdecznie :)

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s

Blog na WordPress.com.
%d blogerów lubi to: